گیلان رتبه سوم آشپزی مسابقات ملی مهارت را کسب کرد

استان گیلان در نوزدهمین دوره مسابقه های ملی مهارت در رشته آشپزی عنوان سوم کشوری را کسب کرد

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان گیلان، محمد حسینی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان گیلان در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: شکیب حسینی رقابت کننده گیلانی در نوزدهمین دوره مسابقه های ملی مهارت در رشته آشپزی رتبه سوم و مدال برنز را کسب کرد.

محمد حسینی اظهار داشت: ٢١ نفر از سراسر کشور در نوزدهمین دوره مسابقه های ملی مهارت رشته آشپزی با هم رقابت کردند. این دوره از مسابقات از ٢٢ تا ۲۴ مهرماه جاری به میزبانی شهر ساری برگزار شد.

پیش از این آریا بشیری و علیرضا اعرابی٢ دانش آموز رشته مهارتی استان گیلان  در مسابقه ملی مهارت در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در رشته برنامه نویسی اندروید برگزیده کشوری شدند.

٢٠ مرکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و ۸۰۰ آموزشگاه آزاد با همکاری بخش خصوصی برای ارائه آموزش های مهارتی در گیلان فعالیت دارند.

۲۰ آذر سال ۹۴ شهر رشت، بطور رسمی از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی انتخاب و در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو، ثبت شد. یونسکو بهره برداری از منابع محلی، به ویژه گونه های مختلف ماهی و محصولات فصل، غذا بعنوان عاملی برای حفاظت و ترویج میراث فرهنگی، دنبال کردن روش های پخت قدیمی و استفاده از ظروف و روش های پخت و پز منحصر به فرد را از جمله عوامل انتخاب شهر رشت بعنوان شهر خلاق خوراکی ها عنوان کرد.

تنوع غذایی گیلان بر اساس برخی نوشته ها بر اساس کتاب سفره گیلانی بین ۲۱۰ تا ۲۵۰ خوراک است .ماهی ملاته ، کولی غورابیج،چغرتمه ، کاله کباب ، کپور آبه ، باقلا قاتق ، میرزا قاسمی ، ترش تره ، سیرقلیه ، کباب ترش، اناربیج ، واویشکا ، شش انداز، ترش آش ، گمج کباب، موتنجن، دبیجا و ماهی فیبیج برخی از غذاهای بومی گیلان است.

 

  • تاریخ درج : ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۶ مهر ساعت ۰۹:۱۱
  • تعداد بازدید: 609